Umag, Novigrad

06.10.2012 - 07.10.2012.

Istria Granfondo

h



Međunarodni biciklistički maraton

Istria Granfondo, veliki jesenski maraton sa startom i ciljem u obalnim istarskim gradovima Umagu i Novigradu, nudi priliku za veseo vikend sporta i rekreacije. 

Granfondo je u novije vrijeme vrlo popularan oblik cestovnog biciklističkog događanja. Podrazumijeva spontanu vožnju velikog broja sudionika, od natjecatelja u punoj formi do obitelji i ležernih rekreativaca. 

Međunarodni maraton Istria Granfondo održat će se u subotu i nedjelju, 6. i 7. listopada 2012. te ponuditi više različitih ruta. Dvije subotnje vožnje, sa startom i ciljem u Novigradu, planirane su po mjeri obitelji s djecom. 

Prva od njih je Istria Granfondo Kids, zatvorena kružna vožnja na parkiralištu kod gradske dvorane, namijenjena mališanima do 10. godine. 

Druga će pod nazivom Istria Granfondo Family okupiti obitelji i djecu iznad 10. godine, protežući se Novigradom i okolicom na oko 25 kilometara. 

Maraton će kulminirati u nedjelju u Umagu, repertoarom za odvažnije i tjelesno spremnije, koji će toga dana moći birati hoće li voziti kraćom ili duljom dionicom. Prva od njih, Istria Granfondo Small duga je 85 kilometara, dok se Istria Granfondo Classic proteže na čak 155 kilometara. Zanimljivo je istaknuti da će se veći dio rute Istra Granfondo Classic voziti putevima kojima je 2004. prošla 14. etapa čuvene utrke Giro d'Italia. Ona prolazi i centralnim dijelovima Istarskog poluotoka, kroz Buzet, Cerovlje i Pazin, vraća se na zapad do Poreča te natrag u sjeverozapadu Istru. Obje počinju i završavaju u atraktivnom turističkom kompleksu Stella Maris, tik uz umaški ATP stadion. I u nedjelju će, prije početka glavnih utrka, na platou kod stadiona Stella Maris biti upriličena kružna vožnja za mališane. 

Istria Granfondo je prilika za bike-putovanje, ali i za otkrivanje Sjeverozapadne Istre, bisera Mediterana što se posljednjih godina upisao na rute svjetskih putnika kao izvanredna biciklistička destinacija.

Dobrodošli u Umag i Novigrad na Istria Granfondo!

Za više informacija posjetite www.coloursofistria.com