Grožnjan-Grisignana

15.08.2015.

Grožnjan by night & Noćna Parenzana

h



Rekreativna utrka i biciklijada

Povijesni Grožnjan, gradić je koji inspirira na pothvate i hrani originalne ideje u umjetnosti, sportu i društvenim inicijativama.

Posve u skladu s time, ovog će kolovoza dati obol i biciklizmu, kao domaćin zanimljivoga noćnog spektakla na dva kotača. Biciklistički event čine dvije vožnje, Grožnjan by night i Noćna Parenzana. Prva je natjecateljskog karaktera, a druga je rekreativna biciklijada.

5. rekreativna utrka "Grožnjan by night"
MTB utrka Grožnjan by night vozi se prilaznim putevima i starom jezgrom Grožnjana, oko 3 kilometra dugom kružnom stazom i pod svjetlima javne rasvjete dok kulisu čine popločane uličice, umjetničke galerije i srednjovjekovna arhitektura.

Start je u 23 sata, nošenje kacige obavezno, a prijave se primaju do 22 sata. Natjecateljima je osigurana hrana, piće i mjerenje vremena. Startnina iznosi 70 kuna (10 €), a vožnja traje oko sat vremena.

5. rekreativna biciklijada "Noćna Parenzana"
Noćna Parenzana osmišljena je za one koji žele laganu i neobičnu rekreaciju.

Ruta vodi obnovljenom trasom nekadašnje željezničke pruge Parenzane. Polazak je u 20 sati, predviđeno trajanje oko 2 sata, a stazu će obasjavati samo biciklistička svjetla što će vožnju nesumnjivo učiniti još posebnijom. Kotizacija je 30 kuna (5 €) te pokriva večeru i okrjepu za sudionike. Zaštitna kaciga je obavezna, a preporuča se ponijeti i rezervnu zračnicu.

Odaberite noćnu vožnju po vlastitom ukusu i sudjelujte ovog ljeta na još jednoj biciklističkoj manifestaciji u Grožnjanu, zelenom biseru Sjeverozapadne Istre.